• Aktualizované opatrenia !

          • UPOZORŇUJEME NA SPRÍSNENÉ PRAVIDLÁ NOSENIA RÚŠOK A RESPIRÁTOROV OD ŠTVRTKA 25. NOVEMBRA 2021

             Od štvrtka 25. novembra 2021 sa zavádza povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty aspoň rúškom pre žiakov základných škôl, špeciálnych základných škôl a žiakov prvých 4 ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom.

             V interiéroch, vrátane prostriedkov verejnej dopravy a taxíkov je povinné prekrytie nosa aj úst respirátorom vo všetkých okresoch.

             V exteriéri vo všetkých okresoch platí povinné prekrytie dýchacích ciest rúškom, respirátorom, šálom alebo šatkou, ak ste od cudzích osôb menej ako dva metre.

             Prekryté horné dýchacie cesty treba mať aj na všetkých hromadných podujatiach, a to v interiéri aj exteriéri.

            Z prekrytia horných dýchacích ciest platia aj výnimky, ktorú sú podrobne uvedené vo vyhláške: https://bit.ly/vyhlaska_262

             Striktnejší režim prekrytia horných dýchacích ciest či už v nižších ročníkoch škôl alebo pri všeobecných pravidlách v interiéri a exteriéri je súčasťou balíka sprísnených opatrení, pričom tento balík má potenciál spomaliť komunitné šírenie COVID-19 v rozličných sférach každodenného života. Epidemiologická situácia je v súčasnosti alarmujúca a tento stav komplikuje aj výskyt iných respiračných ochorení vírusového a bakteriálneho charakteru.

            Vyhláška 264

            Vyhláška 263

            Vyhláška 262

            Vyhláška 261

            školský semafor